Case: Holstebro museum

Udstillingen Det Eventyrlige Loft
Design: Thøgersen & Stouby

Holstebro Museum

I samarbejde med Holstebro museum har vi leveret fritstående glasmontrer, vægmontrer, pultmontrer og udstillingsinventar til museets nye permanente udstilling Det Eventyrlige Loft. Udstillingen er designet i 14 fortællerum/skrin, hvor man via billeder og genstande oplever Holstebros og Vestjyllands historie.

Alle elementer i udstillingen er udviklet og specificeret i 3D CAD-tegninger af vores tekniske afdeling, for fremstilling i vores egen produktion og hos underleverandører.

Stålrammer til skrin

Til projektet leverede vi op til 4 meter høje kuber af stålrør til de 14 skrin. For at sikre dimensioner og kvalitet, blev der fremstillet prototyper i fuld størrelse. Prøverne gav anledning til perifere ændringer, men hovedprincipperne holdt.

Holstebro Museum store montre


Nyt koncept for glasmontrer

I forbindelse med udstillingen har vi udviklet en ny type glasmontre: Concept-15. Den er permanent sammenlimet, hvor der på alle kanter udvendigt er limet 15 mm aluminiumvinkelprofiler og hængsler på. Kantafdækningerne giver en større robusthed og længere gennembrydningstid. I kombination med de mange permanente sammenlimninger opnås en stor lufttæthed. Den bedste vi har målt er AER 0,05 gange pr. døgn. 

Holstebro Museum koncept 15

Unikke indretningsdetaljer og udstillingsinventar

Til udstillingen leverede vi i alt 46 trækasser, som skulle skabe stemning af loft/opbevaring/magasin. De 6 af kasserne blev forsynet med glastop, og anvendt som montrer. En del blev anvendt scenografisk, og 24 blev forsynet med læderhynder til siddepladser. 

Holstebro Museum traekasser

Et andet særligt element i udstillingen er skrinet med kabinetter i akryl. 18 stk. akrylskabe, i lige så mange varierende mål, blev bygget ind i stålrammen i en Tetris-formation. Dette skaber en helt særlig transparent effekt, når man går på opdagelse i de mange udstillede genstande.

Holstebro Museum akryl

Produktion og montage
De fleste montrer blev færdigsamlet på vores værksted og transporteret til museet. Men enkelte var for store til museets adgangsvej. De blev derfor samlet i delkomponenter på værkstedet for endelig samling på udstillingsstedet. Stålrammerne blev samlet på stedet af mange enkeltdele og partielt udfyldt med dobbeltsidet vægbeklædning af mdf-plader på træskelet.